Menu - Lunch


Poniżej prezentujemy nasze aktualne menu, które będzie regularnie aktualizowane w każdy poniedziałek do godziny 11:00.

 

Zastrzegamy sobie możliwość wprowadzania zmian w trakcie tygodnia, wynikających z dostępności dostaw i produktów.


Poniedziałek (31.03)


Zupa

  • Ogórkowa

Dania mięsne

  • Karkówka w sosie z grillowanych warzyw
  • Pałki z kurczaka w pikantej glazurze
  • Bitki wieprzowe w sosie grzybowym

Dania wegetariańskie

  • Risotto z pomidorami
  • Leczo wegetariańskie
  • Kalafior w cieście z wędzonej papryki
  • Pierogi z serem i wiśnią

Wtorek (1.04)


Zupa

  • Zacierkowa 
  • Krem marchewkowo-pomarańczowy    

Dania mięsne

  • Kurczak Hoisin
  • Karminadle (kotlet mielony wersja śląska)
  • Tonkatsu

Dania wegetariańskie

  • Krokiety ruskie

  • Kotlet z kuskusu i buraka
  • Dahl z czerwonej soczewicy
  • Pierogi z dynią, jarmużem i prażonymi pestkami

Środa (2.04) - Kuchnia Staropolska


Zupa

  • Zalewajka
  • Krem z zielonych warzyw

Dania mięsne

  • Żeberka w kapuście kiszonej
  • Gulasz wołowy po staropolsku
  • Noga z kurczaka pieczona w ziołach

Dania wegetariańskie

  • Boczniak po kaszubsku

  • Hreczanyki z wegańską okrasą
  • Tarta z warzywami
  • Knedla serowe z morelami


Czwartek (3.04)


Zupa

  • Flaki 
  • Krem z batatów i curry    

Dania mięsne

  • Cukinia w stylu śródziemnomorskim
  • Kieszonka z kurczaka z farszem szpinakowym i sosem serowym
  • Karkówka grillowana w sosie BBQ
  • Pierogi z mięsem

Dania wegetariańskie

  • Zielone sakiewki z farszem z pęczaku i warzyw
  • Lasagne ze szpinakiem, suszonym i serem feta
  • Tofu z warzywami w pikantnym sosie

Piątek (4.04)


Zupa

  • Krem z pomidorów i bazylii

Danie mięsne

  • Burger z kurczakiem

Danie rybne

  • Łosoś zapiekany z kremowym sosem pomidorowym

Dania wegetariańskie

  • Yaki-udon z warzywami 
  • Placki z cukinii i dyni
  • Kotlet z kalafiora i brokułów
  • Kulki ziemniaczane z mozarellą smażone

Sobota/Niedziela


Możliwość zarezerwowania lokalu na wyłączność